Wat is een kennismigrant?

De letterlijke betekenis van kennismigrant: een hoogopgeleide immigrant van buiten de EU (inclusief Zwitserland), die in Nederland komt werken vanwege zijn specialistische kennis. De populariteit van kennismigranten groeit. Want in Nederland zijn voor steeds meer specialistische functies nauwelijks hoogopgeleide mensen beschikbaar.

Regeling

De kennismigrant onderscheidt zich van de ‘gewone’ arbeidsmigrant door zijn hoge opleiding en specialistische kennis. Zonder verblijfsvergunning kan de kennismigrant niet in Nederland aan de slag. Omdat kennismigranten veel waarde kunnen toevoegen aan de Nederlandse economie, is de kennismigrantenregeling in het leven geroepen. Voor het aannemen van kennismigranten gelden wel strenge voorwaarden en speciale minimum salarissen.

Kennismigrant en arbeidsmigrant

Voor het in dienst nemen van buitenlandse werknemers die binnen de EU wonen en werken, gelden minder strenge eisen en voorwaarden. Voor ‘gewone’ arbeidsmigranten geldt bijvoorbeeld geen verhoogd minimumloon en het vergt minder juridische en administratieve stappen. Dat betekent niet dat het aannemen van EU-arbeidsmigranten vrij is van risico’s en papierwerk.

Holland Payroll

Voor zowel het aanstellen van kennismigranten als arbeidsmigranten kunt u de financiële en juridische risico’s minimaliseren door de migrant aan te stellen via Holland Payroll.

Bel me terug

Bel mij terug