Werkprofessional (zelfstandige in loondienst)

Case                           : Werkprofessional (zelfstandige in loondienst)
Naam                         : Dirk Spoelstra
Functie                       : Interim Manager, adviseur Vastgoed
Opdrachtgever         : Grote overkoepelende zorginstelling

 

Zelfstandige
Sinds 1999 ben ik als zelfstandig ondernemer werkzaam in advisering van organisatievraagstukken. Meestal in vastgoed- en omgevingsmanagement.

In loondienst?
Voor het uitvoeren van de huidige opdracht, reorganisatie van de afdeling Vastgoed van een grote zorginstelling, heb ik contact gezocht met Holland Payroll. Door omstandigheden wilde ik overwegen deze opdracht in loondienstverband uit te voeren. Echter zonder het gevoel mijn zelfstandigheid te verliezen.

Werkprofessional
Holland Payroll kwam met een oplossing die perfect aansluit op mijn wensen. Ik werk sinds september 2015 als Werkprofessional. Ik bepaal zelf mijn tarief in de markt en zij rekenen dat terug naar de maximaal mogelijke loonruimte voor mij. Daarbij slim gebruikmakend van fiscale en arbeidsrechtelijke mogelijkheden. Ik ontvang voorgefinancierd het netto salaris, Holland Payroll voert de loonadministratie, verzorgt de facturatie richting opdrachtgever en draagt het debiteurenrisico.

Ze zijn duidelijk vooroplopende kennisdragers in hun vakgebied en laten het niet na mij scherp aan het denken te zetten. Ik moest bij wijze van spreken als ondernemer met de billen bloot om hen het beste advies te kunnen laten geven.

Opdrachtgever
Alhoewel ik zelf de onderhandelingen voer met de opdrachtgever en primair verantwoordelijk ben voor het uitvoeren van mijn opdracht, heeft Holland Payroll uiteraard ook contact met hen. Facturatiewensen en andere administratieve zaken worden secuur afgestemd. Een voordeel van de huidige samenwerking is dat er geen VAR-verklaring nodig is en risico’s op schijnzelfstandigheid.

Samenvattend
Ik ben echt heel content met de gekozen oplossing! Het ontvangen van een salaris in loondienst geeft me nu even de rust die ik nodig heb. De reguliere extra administratieve verplichtingen als ondernemer heb ik niet, thuis aangekomen kan ik m’n tijd spenderen aan andere belangrijke zaken.

Alhoewel payrollen in feite werkgeverschap op afstand is, ervaar ik een bijzondere invulling van hun dienstverlening; dichtbij en persoonlijk.