De Payroll specialist met visie.

Holland Payroll is er van overtuigd dat de verhoudingen tussen werkgevers en werknemers fundamenteel veranderen. Werkgevers willen flexibiliteit, werknemers bepalen steeds meer hun eigen voorwaarden. Payrolling speelt een belangrijke rol in deze evolutie. Er zijn echter geen kant en klare oplossingen. Daarom biedt Holland Payroll vanuit onze visie maatwerk. Dus geen voorgebakken oplossingen.
Wij luisteren eerst naar wat onze opdrachtgevers bezig houdt en wat hun wensen zijn. Betrokken en met toewijding. Pas dan komen wij met een advies, een oplossing op maat. Wij verkopen niet wat er is, maar maken wat er moet komen. Een gratis advies dat onze opdrachtgevers de lenigheid biedt om snel in te kunnen spelen op de grilligheid van de huidige markt. Onze oplossingen geven werkgevers meer mogelijkheden en daarmee werknemers meer kans op werk.

De economie kent een nieuwe dynamiek.

Grotere schommelingen in de vraag naar producten en diensten. Bedrijven, zeker in de maakindustrie, moeten leren omgaan met deze grilligheid. Flexibiliteit bepaalt daarbij het succes. Dat betekent snel kunnen groeien wanneer de kansen zich aandienen en snel kunnen krimpen als het tegen zit. Dat vraagt een andere inzet van personeel.

Payrolling is het nieuwe werken.

Payrolling biedt een enorme bijdrage aan de vraag naar flexibiliteit. Het is de oplossing voor de flexibele schil in de organisatie. Payrolling gaat veel verder dan uitzenden en detacheren. Het geeft ondernemer- en werkgeverschap een nieuwe dimensie. Payrolling is geen revolutie, maar een evolutie naar nieuwe verhoudingen tussen werkgever en werknemer.

Geschikt voor zowel werknemers als werkgevers.

Payrolling is maatwerk. Dus zonder pasklare oplossingen vooraf. Holland Payroll luistert graag naar ondernemers. Wij adviseren niet wat we hebben, maar maken wat voor u nodig is. Oplossingen voor de problemen van vandaag en antwoorden op de uitdagingen van morgen. Geschikt voor werkgevers en werknemers met durf, die open staan voor een nieuwe vorm van arbeidsrelaties.

Vaste baan verdwijnt.

De ontwikkelingen gaan nog veel verder. Een vaste baan van wieg tot graf, zoals vroeger, heeft niemand meer. Ook vaste overeenkomsten geven steeds minder zekerheid. Over een paar generaties is niemand meer in vaste dienst. Uiteindelijk gaan werknemers zichzelf payrollen. Dat is de optimale flexibiliteit voor zowel werkgever als werknemer.

Beloning voor flexibiliteit.

Niet alleen de werkgevers horen te profiteren van Payrolling. Werknemers die meegaan in deze flexibiliteit verdienen een passende beloning. Met minimaal dezelfde voorwaarden als medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Waar mogelijk zijn de voorwaarden zelfs beter. Juist dan is de flexibiliteit van Payrolling een nieuwe kans om medewerkers aan een organisatie te binden.