Nederlandse werknemer aannemen voor uw organisatie in het buitenland

Uw organisatie bevindt zich in het buitenland en u wilt een Nederlandse werknemer aannemen. Het werk wordt dan feitelijk gedaan door de werknemer vanuit huis in Nederland en bezoekt zakelijke relaties in Nederland.

Er zijn in dit geval verschillende mogelijkheden met diverse procedures en verplichtingen voor u als werkgever en voor uw werknemer. Wilt u niet omkijken naar al het administratieve werk? Dan biedt Holland Payroll uitkomst. Met onze payroll dienstverlening blijft u als werkgever verantwoordelijk voor de werknemer. Wél wordt de medewerker onder het Nederlandse recht verloond.

Hoe werkt payroll?

Als u een werknemer aanstelt via Holland Payroll, hoeft u zich alleen maar te focussen op de samenwerking met de werknemer. U werft en selecteert zelf de werknemer en plaatst hem op onze loonlijst. U blijft hierbij gewoon verantwoordelijk voor de dagelijkse begeleiding, personeelsplanning, loopbaanontwikkeling, de inhoud van opleidingen en functioneringsgesprekken.

Omdat de werknemer juridisch in loondienst is bij Holland Payroll, dragen wij de arbeidsrechtelijke risico’s en werkgeversplichten. Wij zorgen voor de arbeidsovereenkomsten-op-maat, aanmeldingen bij UWV en belastingdienst, pensioenopbouw, werknemersverzekeringen, salarisbetalingen, ziektebegeleiding en loonadministratie.

Extra flexibiliteit

Payrolling geeft extra mogelijkheden in flexibele arbeidscontracten. Zonder werknemers zelf in dienst te nemen, kunt u 5,5 jaar gebruikmaken van hun kwaliteiten. Zodra u de werknemer zelf een vaste arbeidsovereenkomst wilt aanbieden, zorgen wij voor een vlotte en correcte afwikkeling van alle administratieve zaken.

Voordelen werkgevers

  • Uw werknemer wordt verloond onder het Nederlandse recht
  • U heeft geen arbeidsrechtelijke risico’s.
  • U heeft nauwelijks administratieve en juridische plichten.
  • U hoeft zich niet te verdiepen in werk- en verblijfsvergunningen.
  • Wij verzorgen de tijdige uitbetaling van het loon. Ook bij ziekte.
  • U kunt de werknemer 5,5 jaar flexibel inzetten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sierk-Jan Ybema op 06 – 144 23 025 of sierk-jan.ybema@hollandpayroll.nl