Kennismigrantenregeling 2019: de belangrijkste feiten op een rij

Nederland heeft een speciale kennismigrantenregeling. Deze regeling zorgt dat bedrijven eenvoudiger en sneller hoogopgeleide kenniswerkers naar Nederland kunnen halen.

Simpel gezegd versoepelt de kennismigrantenregeling de toelatingseisen voor kennismigranten. Voor werknemers buiten de EU is bijvoorbeeld normaal gesproken een tewerkstellingsvergunning nodig om in Nederland te kunnen werken; voor kennismigranten meestal niet. Kennismigranten kunnen ook profiteren van een verkorte toelatingsprocedure. Wel gelden er diverse voorwaarden voor de werkgever en eisen voor de hoogopgeleide kennismigrant.

Voorwaarden kennismigrantenregeling 2019

Niet ieder bedrijf kan zomaar van de kennismigrantenregeling gebruikmaken. Ook niet iedere migrant van buiten de EU komt ervoor in aanmerking. Dit zijn de belangrijkste voorwaarden:

De werkgever is IND-referent.
De kennismigrant moet een arbeidsovereenkomst hebben met een Nederlandse werkgever met een contractduur van minimaal 3 maanden.
De werkgever betaalt minimaal het minimum salaris dat voor de kennismigrant geldt.
De kennismigrant heeft een geldig paspoort, heeft een in Nederland afgesloten zorgverzekering en vormt geen gevaar voor de nationale veiligheid.

Zoekjaar

Voor studenten van buiten de EU die in hun zoekjaar zitten gelden afwijkende regels. Zij krijgen een jaar de tijd om een baan te vinden. Studenten komen niet voor het zoekjaar in aanmerking als ze eerder een verblijfsvergunning hebben gehad voor het zoeken naar werk na studie, promotie of wetenschappelijk onderzoek. Ook moet hun afgeronde opleiding aan allerlei eisen voldoen. Zodra zoekende studenten een baan vinden, gaat ook voor hen de minimale inkomensgrens op.

Kennismigranten onmisbaar

Belangrijkste doel van de kennismigrantenregeling is het vergroten van de aantrekkingskracht van Nederland op studenten en hoogopgeleide kennismigranten. Deze internationale talenten kunnen met hun kennis een boost geven aan de Nederlandse economie, welvaart en het hoger onderwijs.

Holland Payroll ondersteunt

Holland Payroll heeft de afgelopen jaren legio bedrijven geholpen bij het optimaal benutten en correct inzetten van de kennismigrantenregeling. Door de kennismigrant via ons in te zetten, hoeft u zich als werkgever niet in de regeling te verdiepen.

Dat doen wij voor u.

Bel mij terug

Bel mij terug - Kennismigrantenregeling