Buitenlandse werknemer aannemen

Wilt u een buitenlandse werknemer – bijvoorbeeld een kennismigrant – aannemen? Dan zijn er verschillende opties met verschillende procedures en verplichtingen. Zowel voor u als werkgever als voor uw werknemer. Als u de buitenlandse werknemer via Holland Payroll aanstelt, heeft u geen omkijken naar al het administratieve papierwerk.

WEBINAR  I  ZO NEEMT U EEN EXPAT AAN  I  AANMELDEN

Als u of de buitenlandse werknemer zich niet aan de geldende eisen en plichten houdt, werkt de arbeidskracht illegaal in Nederland. Dat kan de Nederlandse belastingdienst zwaar bestraffen. Deze boetes kunnen hoog uitpakken voor zowel werknemer als werkgever. Veel bedrijven die niet de kennis en tijd hebben om deze eisen en plichten bij te houden, kiezen voor payrolling. Hiermee worden de juridische en financiële risico’s verlegd naar het payrollbedrijf dat wél de kennis en tijd heeft om ervoor te zorgen dat aan de geldende eisen wordt voldaan.

Hoe werkt payroll?

Als u een arbeidsmigrant aanstelt via Holland Payroll, hoeft u zich alleen maar te focussen op de samenwerking met de arbeidsmigrant. U werft en selecteert zelf de medewerker en plaatst hem op onze loonlijst. U blijft hierbij gewoon verantwoordelijk voor de dagelijkse begeleiding, personeelsplanning, loopbaanontwikkeling, de inhoud van opleidingen en functioneringsgesprekken.

Omdat de arbeidsmigrant juridisch in loondienst is bij Holland Payroll, dragen wij de arbeidsrechtelijke risico’s en werkgeversplichten. Wij zijn de contactpersoon voor het IND en zorgen voor de juiste werk- en verblijfsvergunningen, arbeidsovereenkomsten-op-maat, aanmeldingen bij UWV en belastingdienst, pensioenopbouw, werknemersverzekeringen, salarisbetalingen, ziektebegeleiding en loonadministratie.

Extra flexibiliteit

Payrolling geeft extra mogelijkheden in flexibele arbeidscontracten. Zonder medewerkers zelf in dienst te nemen, kunt u 5,5 jaar gebruikmaken van hun kwaliteiten. Zodra u de werknemer zelf een vaste arbeidsovereenkomst wilt aanbieden, zorgen wij voor een vlotte en correcte afwikkeling van alle administratieve zaken.

Kennismigranten

Voor het in dienst nemen van kennismigranten is payrolling extra interessant. Kennismigranten mogen alleen worden aangenomen door werkgevers die erkend IND-referent zijn. Holland Payroll is erkend IND-referent, zodat u optimaal kunt profiteren van de kennismigrantenregeling.

Voordelen werkgevers

Wij zorgen dat de buitenlandse werknemer volledig legaal in Nederland kan werken conform de Nederlandse arbeidswetgeving.
U heeft geen arbeidsrechtelijke risico’s.
U heeft nauwelijks administratieve en juridische plichten.
U hoeft zich niet te verdiepen in werk- en verblijfsvergunningen.
Wij verzorgen de tijdige uitbetaling van het loon. Ook bij ziekte.
U kunt de buitenlandse werknemer 5,5 jaar flexibel inzetten.

Bel mij terug

Meer weten over het aannemen van een buitenlandse werknemer? Wij bellen u hierover wanneer het u uitkomt.

Bel mij terug - Buitenlandse werknemer aannemen