“Payrolling baat alle partijen”

Sake Bosma (Holland Payroll) en Ed van Viegen (PSC Backoffice Services) reageren vandaag via de opiniepagina in het FD op het artikel van Julius Kousbroek.

Sake Bosma en Ed van Viegen stellen dat payrolling zowel tot betere arbeidsvoorwaarden voor werknemers als tot een gezondere winst- en verliesrekening voor ondernemingen kan leiden. Dit voordeel is nu te vaak onderbelicht in discussies over payroll. “Terecht stelt Julius Kousbroek dat een handvol rechtszaken over payrolling geen reden is om een bom te leggen onder de hele payrollingsector (FD van dinsdag 3 september). Wat onderbelicht blijft in het betoog van Kousbroek is dat payrolling bij uitstek de mogelijkheid biedt om arbeidsvoorwaarden van medewerkers juist te verbeteren.

Bij eerdere crises werd door ondernemingen nog opportunistisch in het personeelsbestand gesnoeid om bij groei direct weer mensen in vaste dienst aan te nemen. Die cyclus herhaalde zich na een aantal jaren. Door schade en schande wijs geworden richten steeds meer bedrijven nu hun flex-schil op een meer doordachte en structurele manier in. Daarbij zijn zij niet uit op lagere loonkosten, maar gaan zij op zoek naar een flexibele kostenstructuur.

Lees hier het gehele artikel.