Omdenken in de praktijk: jezelf payrollen

Je zou er depressief van worden. Je wilt werken, een bedrijf heeft voor lange of korte tijd werk voor je en wil met je samenwerken, maar een dienstverband zit er helaas nog niet in. Werken als zzp-er wil je (nog)niet, want dat is je nu te risicovol. Gek word je ervan! Dit zijn toch kansen om uit die vervelende WW of bijstand te komen? Maar wat zijn dan je opties? Vorige week heb ik in mijn eerste blog de term Werkprofessional geïntroduceerd, de arbeidsvorm die hier precies een antwoord op heeft. Hierbij het vervolg, mijn tweede blog over de Werkprofessional.

Wie is een Werkprofessional?

“435 sollicitatiebrieven heb ik het afgelopen jaar verstuurd”, zegt Henk. “310 keer ben ik afgewezen en op 125 brieven heb ik nooit een reactie gehad. Niet normaal he, dat ze niet eens reageren. Dat is ook wel zwaar hoor, maar ik bleef tegen mijzelf zeggen dat ik solliciteren ook gewoon als werk zag. Elke ochtend om 10 uur ging ik aan de slag, je moet toch een beetje ritme in je dag houden.“ “En toen kreeg ik een mail via LinkedIn,” vervolgde hij. “Een bureau had mij gevonden op basis van mijn profiel. Ik heb in het verleden met een specifiek programma gewerkt en zij hadden een opdracht bij een bedrijf waar ze hier ook mee werken. Het is een opdracht voor lange tijd, minstens een half jaar met kans op nog een half jaar. Alleen kan ik daar niet in dienst, dus ik ben op zoek naar een alternatief. En toen kwam ik jou tegen op de LinkedIn groep Servicepunt ICT van het UWV, over je payrolloplossing voor vijftigplussers als je vanuit de WW werk vindt. Want ondernemen als zzp-er, die tijd is voor mij geweest.” Ik zit bij Henk aan de keukentafel in een klein plaatsje in Noord-Holland, begin dit jaar. Hij zit als vijftigplusser bijna een jaar in de WW en wil heel graag aan de slag. Hij is een selfmade IT specialist, de allereerste computers heeft hij bij zijn toenmalige werkgever destijds geïnstalleerd. Van huis uit is Henk overigens automonteur, maar in die tak van sport zag hij lang geleden geen brood meer. En toen de computers kwamen zag hij daar wel wat in. Door zelf trainingen te volgen, een werkgever die dit stimuleerde, plus een gezond portie ambitie, is hij een echte IT Professional geworden. Na verdere stappen en plezierig werk in de ICT, was het begin 2013 helaas voorbij en kwam hij in de WW. Maar nu was hij gevonden op Linkedin en dat bood weer toekomstperspectief!

De Werkprofessional, het begon met een idee

Een paar maanden voordat ik Henk leerde kennen, kreeg ik ineens een idee. Zo een die onverwacht binnenkomt, precies als je het niet verwacht. Een idee voor een probleem waar je al heel lang over hebt nagedacht, maar elke oplossing die je bedenkt, vind je niet goed genoeg. En ineens was het “Pling”, tijdens de afwas, rond 19 uur: de Werkprofessional. Jezelf payrollen wordt al heel lang door heel veel mensen gedaan. Aaltje Vincent, loopbaancoach en expert in jobmarketing, benoemde deze vorm van payrollen al in 2012. Maar als je deze arbeidsvorm nu specifiek toepast voor zelfredzame werkzoekenden? En beschikbare subsidiestromen door de werkzoekende zelf laat besteden? Ik stopte een aantal verschillende diensten die wij hebben bij elkaar, en als combinatie uniek in de markt zijn. Laten we zeggen Omdenken in de praktijk. Jezelf uit de bijstand of WW payrollen en zelf de subsidies van de overheid aanwenden om je positie op de arbeidsmarkt te verbeteren!

Werken als Werkprofessional biedt perspectief

Een paar weken geleden was ik op uitnodiging van CNV Vakmensen als panellid aanwezig bij een discussie over flexibiliteit in de arbeidsmarkt. Dit was op een banenbeurs in Leeuwarden wat het CNV had georganiseerd, een bijzonder goed initiatief van een vakbond. Na een eerste vraag en antwoord rondje aan de panelleden liet de voorman van CNV de oude vakbondsmantra over payrolling los. Vrij vertaald: payrollen zou verboden moeten worden. Maar toen stak een dame uit het publiek haar vinger op, want ze had een vraag. “Hallo, mijn naam is Marleen, ik ben 53 jaar en zit in de WW. Ik kan eventueel bij een bedrijf een opdracht doen die ik heel graag zou willen oppakken. Het bedrijf kan mij alleen niet in dienst nemen en vroeg mij of ik als zzp-er wilde gaan werken. Werken als zzp-er spreekt mij nu nog niet zo aan, misschien in de toekomst. Een andere optie zou zijn om de opdracht via een uitzendbureau te doen, maar dat werd de opdrachtgever weer te duur. Ik zou graag meer willen weten hoe dat gaat, jezelf payrollen. Het klinkt namelijk als een manier van werken wat mij nu verder kan helpen.” En toen was het stil bij de CNV voorman. Een prachtig voorbeeld waarin payrollen juist het verschil kan maken voor Marleen. En ik moet eerlijk zijn, ik stond natuurlijk te glunderen achter de tafel. Concreet iemand van 53 jaar die zelf werk heeft gevonden, maar door al het gedoe eromheen niet aan de slag kan, waarbij payrollen het verschil kan betekenen. Daarom ben ik het initiatief werken als Werkprofessional gestart! Uitgaan van de mogelijkheden die payrollen biedt. Payrollen kan namelijk een hele goede arbeidsvorm zijn om mensen uit de WW te helpen als tussenstap naar een reguliere baan, of als opstap om te werken als ondernemende zzp-er. Er zijn tal van tal van werkgelegenheidsprojecten voor diverse doelgroepen. Maar niet iedereen voelt zich hierin thuis. Veel mensen willen graag zelf meer de regie in handen hebben. Werken als Werkprofessional biedt deze mogelijkheden en ik ben er van overtuigd dat het voor veel mensen dé arbeidsvorm kan zijn om weer perspectief op werk te krijgen. Marleen en ik hebben elkaar na de banenbeurs uitgebreid gesproken. Dat wordt vervolgd! En Henk heeft onlangs gehoord dat hij tot eind 2015 aan de slag kan blijven. Ondertussen gaat hij met zijn budget van zijn premiekorting (€ 7.000,- op jaarbasis) aan de slag om zijn positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. (de namen van de genoemde mensen zijn fictief, de voorbeelden komen rechtstreeks uit de praktijk)