De halfwas ZZP’er in loondienst, iedereen blij!

Wat een heisa omtrent de Wet DBA….. Ik zou m’n dagen kunnen vullen met het volgen van bijeenkomsten over deze nieuwe ZZP-wetgeving.
Opdrachtgevers lijken in rep en roer te zijn. En regelmatig op basis van een hypocriete houding eerlijk gezegd. Verbolgen als ze zijn over multinationals die massaal belastinggeld wegsluizen naar exotische landen. Maar vervolgens zelf moedwillig cao- en fiscale regels omzeilen door lekker goedkoop “zelfstandigen” in te huren, die exact moeten uitvoeren wat hen verteld wordt…

ZZP’ers heb je in alle soorten en maten. Een aantal daarvan zal zich achter de oren moeten krabben:

De echt-niet zzp’ers

Ik heb “echt-niet zzp’ers” in alle gradaties voorbij zien komen: bijvoorbeeld een groepje Hongaren met VAR-verklaring die ze “ergens achter een voordeur” in de handen geduwd hadden gekregen, maar in de verste verte niet als zelfstandige opereerden. Of zzp-bouwhulpen die opruimwerkzaamheden op de bouwplaats verrichten onder strakke aansturing van de uitvoerder.
Voor iedereen helder dat dit niets met ondernemerschap te maken heeft. Heel goed dat hier met de Wet DBA een rem op wordt gezet. Deze mensen horen thuis in een loondienstverband. Daarmee bouwen ze ook een sociaal vangnet op, krijgen ziekteverzuim doorbetaald en bouwen vakantiedagen op. Dat er allerlei cao-eisen gaan gelden is het automatische gevolg. Niet leuk misschien qua tariefstelling, maar voor iedereen beter.

De net-niet zzp’ers

Je hebt ook heel veel “net-niet zzp’ers” rondlopen op de arbeidsmarkt. Mensen die ondernemend van geest zijn, zelf prima in staat zijn hun opdrachten te acquireren en willen investeren in zichzelf en hun onderneming. Het “net-niet” zit ‘m er dan in dat ze 1. óf geen zin hebben in alle consequenties van het ondernemerschap of 2. in de praktijk hun werkzaamheden niet zelfstandig genoeg kunnen uitvoeren.
De eerste categorie zoekt feitelijk een werkgever bij wie ze hun opdracht in loondienst kunnen onder brengen.
De tweede categorie (en hun opdrachtgevers) wordt door de Wet DBA gedwongen een keus te maken:
-ga ik echt als zelfstandig professional verder en me ook dusdanig gedragen dat ik op de werkvloer mijn unieke kennis gebruik.
-of ga ik veilig in loondienst zitten zodat mijn opdrachtgevers en ik zonder enig risico de werkzaamheden kunnen uitvoeren.

Er is helemaal niks mis mee, dat er nu een moment is dat iedereen op dit onderwerp wakker wordt geschud. Je kunt je met recht afvragen hoe ondernemend en zelfstandig je bent, als je als IT-programmeur op een afdeling met loondienst-collega’s werkt en exact dezelfde werkzaamheden MOET uitvoeren op de wijze die het Afdelingshoofd voorschrijft.

Ga lekker in loondienst; geen gezeur van de Belastingdienst, geen gedoe met Modelovereenkomsten, geen risico’s op naheffingen, in het weekend lekker genieten op het strand in plaats van de boekhouding te moeten doen, en een sociaal vangnet op de koop toe.
Onder de streep hoef je niks minder over te houden dan nu, maar dan moet je wél een goede partij zoeken om je werk in loondienst bij onder te brengen.