De werkprofessional: het antwoord op al het gedoe rondom ZZP / BGL

Woedend ben ik. Hoe is het mogelijk, dat de overheid ondernemende zzp-ers zo dwars wil zitten? Ja, er moet wat gedaan worden tegen misbruik van regelingen en hoe we ons sociaal stelsel inrichten. Maar dan moet je juist niet mensen straffen die bewust voor ondernemen als zelfstandige kiezen! Daarom mijn eerste blog over een alternatief: De Werkprofessional.

“Toe maar, je kan het,” moedig ik mijn dochter van anderhalf aan, die met een grote grijns op haar gezicht aan de rand van het zwembad naar het water keek. Samen in het waterspringen ging al helemaal goed, en toen kwam de bekende uitspraak “self doen.” (inderdaad met een S, de zet liep nog niet zo lekker).

Daar stond ze dus aan de rand van het zwembad, en ik stond in het water voor haar. In het pierenbadje springen was niet leuk meer, nu had ze haar zinnen gezet op een sprong in “het diepe”. Uiteraard met zwembandjes en papa in de buurt, maar ze wiebelde heen en weer van plezier aan de rand van het bad. Ze ging wat nieuws ondernemen!

En ineens sprong ze zo mij in het water tegemoet! Schaterend en luid proestend gilde ze het uit van plezier. Ik liet haar genoeg het water in gaan, zodat ze op en top kon genieten van haar lef. “Jaaaaaa”, riep ze. “Nog een kee, nog een kee!” (ook de R liep toen nog wat moeizaam). “Tuurlijk lieverd, zo vaak als jij wilt” zei ik glimmend van trots . Ondernemend denken moet je belonen, haar eerste sprong in het diepe heeft ze gewaagd. Dat er vele mogen volgen!

Waarom ondernemende zzp-ers straffen?

Deze kleine anekdote van een trotse vader, heeft voor mij veel raakvlakken met het hele gedoe rond het de kop indrukken van het ondernemerschap van zzp-ers. Want is het eigenlijk niet raar, dat we kinderen van jongs af aan aanmoedigen om stappen te ondernemen, maar als iemand als volwassene kiest voor ondernemen als zzp-er, de overheid dit nu lijkt af te straffen? Zijn de nadelen van deze contractvorm zo groot en zijn er geen alternatieven voor handen, dat de nu genomen maatregelen echt noodzakelijk zijn?

Dat de huidige vorm van het werken als zzp-er nadelen heeft voor de overheid, is evident. Zie de column van Stef Witteveen van Uniforce in ZZP Barometer waarin hij dit helder omschrijft, in alinea twee “Een teveel aan schijnzelfstandige zzp-ers veroorzaakt maatschappelijke schade”.

En niemand is ook tegen maatregelen om misbruik en uitbuiting van mensen tegen te gaan. Terecht worden vragen gesteld bij de mate van ondernemerschap en de gevolgen voor ons sociaal stelsel, bij de “zelfstandige” koerier voor TNT en de zzp-ende Bulgaar ergens in een kas. Maar ik ben bang, dat door de nu genomen maatregelen, welwillende, ondernemende, zelfredzame, niet-op-overheidsbemoeienis-wachtende zzp-ers bijzonder hard gepakt worden. De BGL methode lijkt mij als een medicijn, waarvan de bijwerkingen een veel groter nadelig effect hebben dan het daadwerkelijke probleem. Wie durft er door deze maatregelen straks nog een sprong in het diepe te wagen? Of in het diepe te blijven zwemmen? Is er echt geen alternatief?

Niet ondernemen, wel ondernemend van geest

Ja, er is een alternatief, een alternatief wat al bestaat. Daar hoeven niet eens wetten voor gemaakt of gewijzigd te worden. Honderden, misschien zelfs duizenden mensen in Nederland werken al op deze manier en hebben hier bewust voor gekozen. Dat zijn geen belastingontduikers of werkzaamheden bij bedrijven die het daglicht niet kunnen verdragen. Dat zijn mensen die ondernemend van geest zijn en bijvoorbeeld kiezen voor een veilige opstap naar het zzp-schap. Of als tussenstap vanuit de WW naar een regulier dienstverband. Maar op de naam van deze werkvorm, rust bij vele mensen een taboe. Maar ik zeg het gewoon wat het is en wat onze arbeidsmarkt verder kan brengen: jezelf payrollen. Dit kan voor velen een oplossing zijn wanneer een traditioneel dienstverband of het werken als een ondernemende zzp-er (tijdelijk) niet mogelijk is.

Om aan het onnodige taboe op payrollen een einde te maken en meer bekendheid te geven aan deze arbeidsvorm, doop ik daarom de mensen die zichzelf payrollen hierbij tot Werkprofessional!

De oplossing: De Werkprofessional

Want als je wel ondernemend van geest bent, maar het echte ondernemen je niet zo aanspreekt, is werken als Werkprofessional een prima alternatief. Niks gedoe over onderbetalingen of cao ontduikende afspraken waar vakbonden bang voor zijn. Nee, gewoon een marktconform tarief zoals een opdrachtgever ook met een zzp-er zou willen doen of gebaseerd op een salaris wat voor een medewerker in dienst betaald zou worden.

Een Werkprofessional hoeft niet betutteld te worden, weet heel goed wat hij of zij kan, en een opdrachtgever wil hem of haar hier ook graag voor betalen. De opdrachtgever en de Werkprofessional vinden elkaar zelf of met behulp van de talloze vacature/opdrachten sites die er zijn. Ze willen samenwerken op een manier die volledig transparant en conform wet- en regelgeving is. Hun aandacht willen ze houden op hun samenwerking, het werk, de opdracht en niet met al het gedoe wat de overheid over hun samenwerking wil uitstorten.

Nu al werk ik dagelijks met Werkprofessionals en ik vind het fantastisch dat wij op deze manier ons steentje kunnen bijdragen om voor deze mensen het verschil te maken. Uitgaan van de mogelijkheden om samen te werken, in plaats van de beperkingen die de overheid nu voorop lijkt te hebben staan. Het is toch veel leuker om uit te gaan van wat er wel kan, in plaats van niet? De robots van morgen als kans zien, in plaats van bedreiging?

“Glijbaa, glijbaa, daa!” zegt mijn dochter ineens. Ze is inmiddels twee en we zijn een vakantie verder. Naast dit zwembad staan een paar best wel hoge glijbanen. “Wil je daar van af?” vraag ik haar terwijl ik naar de hoge glijbanen wijs. “Jaaaaaa!!” luidt het duidelijke antwoord. “Tuurlijk lieverd”, zeg ik, en ze neemt weer een stap op haar nog jonge pad van ondernemend denken. Niet denken in de beperkingen van de hoge glijbaan, maar vanuit het plezier. Ik vind het geweldig!

Dit is mijn eerste blog over de Werkprofessional als reactie op de ZZP/BGL discussie. Volgende week volgt deel twee waarin ik dieper in ga op het werken als Werkprofessional. Meepraten over dit onderwerp kan op Twitter met @werk_profs of #werkprofessional